Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
800 g | Potatis Fast | |
500 g | Rödspättafile | |
300 g | Haricot Verts Fryst | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 st | Dill - färsk | |
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 st | Ägg | |
0,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 dl | Ströbröd | |
0,5 st | Gul lök | |
3 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja |
Värm ugnen till 100 grader.
Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Vispa ihop äggen i en djup tallrik. Häll 2 dl ströbröd på en flat tallrik. Salta och peppra spättafiléerna och doppa dem först i äggen och sedan i ströbrödet.
Stek spättafiléerna i 2 msk smör och olja på båda sidor på medelvärme. Förvara i ugnen till servering.
Skala och finhacka lök. Smält 1 msk smör i en kastrull och fräs löken på låg värme utan att löken tar färg i ca 4-5 min. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda på låg värme i ca 15 min. Mixa samman såsen med en stavmixer. Smaka av såsen med vitvinsvinäger, salt och peppar. Skölj och finhacka dillen och blanda ner i såsen strax innan servering.
Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2-3 min. Sila av och lägg upp i en skål.
Servera den crunchiga spättafilén med varm dillsås, kokt potatis och haricots verts.
Näringsvärde: Kcal: 740, Fett: 34 g, Protein: 45 g, Kolhydrater: 58 g
Bild:
Nurlan Emir
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla