Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad vitlök- och blomkålsmos med kabanoss
Mari Bergman

Rostad vitlök- och blomkålsmos med kabanoss

30 minEnkelt
255,65 kr
4 portioner24,86 kr per portion
Det klassiska potatismoset har byts ut till ett fräscht blomkålsmos, perfekt för dig som vill spara in på kolhydraterna. Den rostade vitlöken ger en härlig sötma till moset och kabanossen med sin styrka bryter av på ett distinkt vis.

Blomkålsmos
1 krmSalt Fint
0,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSvartpeppar Malen
1 stBlomkål
6 klyftaVitlök Vanlig
50 gRiven Ost
1 mskSmör
1 tskOlivolja
2 tskLantbuljong
Tillbehör
2 stKabanoss
2 mskOlivolja
250 gHaricot Verts
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blomkålsmos: Lägg hela vitlöksklyftor med skal på i en liten ugnsfast form och gnid in dem i lite olja. Rosta vitlöken i ca 20 minuter.

3

Skär blomkålen i buketter och koka tillsammans med buljong och vatten så att de precis täcker i ca 15 minuter.

4

Tillbehör: Stek korven i lite olja i en varm stekpanna.

5

Blomkålsmos: Pilla bort skalet från de rostade vitlöksklyftorna. Sila av vattnet från blomkålen och tillsätt vitlök och smör. Mixa samman med en stavmixer tills du får ett slätt mos. Tillsätt yoghurt och riven ost och smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör:Värm haricots vertsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.

Servera ditt blomkålsmos med kabanoss och haricots verts.

Näringsvärde/portion: Kcal: 594, Protein: 29 g, Fett 49 g, Kolhydrater 10 g.

Bild:

Sanna Livijn Wexell