Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mandelsmuldeg | ||
200 g | Mandelmjöl, ca 3 dl | |
1 dl | Råsocker Strö | |
3 dl | Havregryn Glutenfri | |
150 g | Smör | |
Rabarberfyllning | ||
1 tsk | Råsocker Strö | |
125 g | Färsk rabarber | |
0,5 msk | Smör | |
3 krm | Kardemumma Mald | |
3 krm | Ingefära Malen |
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig deg.
Skiva rabarberna och fräs dem i smör, kardemumma, ingefära och socker så att de mjuknar en aning.
Lägg rabarberna i en pajform och smula över degen.
Grädda i ca 35-40 minuter.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria