Gå vidare till huvudinnehåll
Indisk kikärtsgryta med ris

Indisk kikärtsgryta med ris

40 minEnkelt
243,70 kr
4 portioner 25,20 kr per portion
Indisk kikärtsgryta med ris

2 klyftaVitlök Färsk
2 stGul lök
2 stVanliga morötter
2 dlMatlagningsgrädde
2 stVanliga Tomater
700 gKikärtor
2 tskGaram Masala
3 dlLångkornigt Ris
1 stRöd Paprika
3 mskRapsolja
Instruktioner
1

Värm oljan i en tjockbottnad gryta. Lägg i garam masala (eller en egen blandning med t.ex. chili, koriander, kummin, gurkmeja och svarta sesamfrön), och fräs en liten stund. Hacka löken, vitlök och tomater. Riv morötterna och skär paprikan i mellanstora bitar. Lägg först i löken i grytan och låt den bli mjuk, sedan vitlök och efter någon minut resen av grönsakerna utom kikärtorna. Låt den fräsa ca 5-10 minuter, tillsätt lite vatten vid behov. Lägg sedan i kikärtorna, slå av en av burkarna i ett durkslag och behåll vattnet från den andra. Häll i grädden. Låt puttra ca 5 minuter, eller tills kikärtorna är mjuka. Servera med ris.