Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
2 st | Gul lök | |
2 st | Vanliga morötter | |
2 dl | Matlagningsgrädde | |
2 st | Vanliga Tomater | |
700 g | Kikärtor | |
2 tsk | Garam Masala | |
3 dl | Långkornigt Ris | |
1 st | Röd Paprika | |
3 msk | Rapsolja |
Värm oljan i en tjockbottnad gryta. Lägg i garam masala (eller en egen blandning med t.ex. chili, koriander, kummin, gurkmeja och svarta sesamfrön), och fräs en liten stund. Hacka löken, vitlök och tomater. Riv morötterna och skär paprikan i mellanstora bitar. Lägg först i löken i grytan och låt den bli mjuk, sedan vitlök och efter någon minut resen av grönsakerna utom kikärtorna. Låt den fräsa ca 5-10 minuter, tillsätt lite vatten vid behov. Lägg sedan i kikärtorna, slå av en av burkarna i ett durkslag och behåll vattnet från den andra. Häll i grädden. Låt puttra ca 5 minuter, eller tills kikärtorna är mjuka. Servera med ris.
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar