Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttfärsgryta | ||
250 ml | Kokosgrädde | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 msk | Rapsolja | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 tsk | Röd Currypasta | |
250 g | Nötfärs | |
1 msk | Färsk ingefära | |
125 g | Edamamebönor | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1,5 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Köttfärsgryta: Skala och finhacka lök. Skala och riv ingefära.
Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färsen med lök och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela färsen med en gaffel. Tillsätt currypasta, fisksås och kokosgrädde. Låt sjuda i ca 5 min.
Tillsätt sojabönor i grytan och låt de bli varma. Smaka av grytan med salt och svartpeppar.
Servera grytan med nykokt ris.
Näringsvärde: 726 kcal, 40 g protein, 36 g fett, 57 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko