Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb köttfärsgryta med sojabönor
Mari Bergman

Snabb köttfärsgryta med sojabönor

20 minEnkelt
265,25 kr
2 portioner 38,19 kr per portion
En snabblagad köttfärsgryta med asiatiska smaker som passar perfekt att laga en vardag när tiden är knapp. Grytan håller sig fint i kylen i ca 3-4 dagar.

Köttfärsgryta
250 mlKokosgrädde
1 mskFisksås - Asiatisk
1 mskRapsolja
1 stGul lök
1 krmSvartpeppar Malen
3 tskRöd Currypasta
250 gNötfärs
1 mskFärsk ingefära
125 gEdamamebönor
1 krmSalt
Tillbehör
1,5 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

2

Köttfärsgryta: Skala och finhacka lök. Skala och riv ingefära.

3

Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färsen med lök och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela färsen med en gaffel. Tillsätt currypasta, fisksås och kokosgrädde. Låt sjuda i ca 5 min.

4

Tillsätt sojabönor i grytan och låt de bli varma. Smaka av grytan med salt och svartpeppar.

Servera grytan med nykokt ris.

Näringsvärde: 726 kcal, 40 g protein, 36 g fett, 57 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir