Gå vidare till huvudinnehåll
Ärtpestopasta med fetaost och sockerärtor

Ärtpestopasta med fetaost och sockerärtor

20 minEnkelt
135,75 kr
4 portioner23,33 kr per portion
En riktigt snabblagad och enkel rätt är pastan med fetaost och grön pesto. Perfekt en vardag då man inte har jättegott om tid.

2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
150 gFetaost
150 gSockerärta Färsk
0,5 tskSalt Fint
400 gPenne
Pesto
2 krmSvartpeppar Malen
40 gRiven Ost
0,5 dlOlivolja
0,5 tskSalt Fint
250 gGröna Ärtor Frysta
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

2

Pesto: Lägg de tinade ärtorna i en bunke tillsammans med den rivna osten. Skala och pressa i vitlök och tillsätt olivolja. Mixa samman med en stavmixer till en slät pesto. Smaka av med salt och svartpeppar.

3

Hetta upp en panna med lite olivolja och fräs sockerärtorna hastigt. Krydda med en nypa salt och svartpeppar och häll av dem på en tallrik.

4

Sila av pastan och blanda den ordentligt med ärtpeston. Tillsätt sockerärtorna och smula ner fetaost. Lägg upp på ett fat och servera.

Näringsvärde: 616 KCAL, 26 G PROTEIN, 29 G FETT, 58 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd