Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ajvarpotatis | ||
800 g | Potatis Fast | |
0,5 st | Gul lök | |
1 st | Röd Paprika | |
250 g | Vaxbönor | |
2 dl | Ajvar | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
480 g | Salsiccia | |
1 msk | Olivolja |
Ajvarpotatis: Skölj och dela potatisen på mitten. Koka potatisen i saltat vatten.
Skala och skiva löken tunt, skölj och strimla paprikan. Skölj och finhacka gräslöken. Blanda samman i en stor skål och tillsätt ajvar relish.
Tillbehör: Stek korven i olja i en varm panna. Skär den sedan i skivor.
Ajvarpotatis: Skölj vaxbönorna och tillsätt dem till den kokade potatisen de sista 2 minuterna. Sila av vattnet och låt potatis och bönor svalna en aning. Tillsätt sedan till ajvarblandningen. Blanda om ordentligt och smaka av med salt. Blanda i de stekta korvskivorna eller servera korven bredvid.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 558 kcal, 33 g protein, 25 g fett, 46 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt