Gå vidare till huvudinnehåll
Salsiccia med ajvarpotatis
Mari Bergman

Salsiccia med ajvarpotatis

30 minEnkelt
230,30 kr
4 portioner 40,44 kr per portion
Superenkel och god vardagsrätt med smakrik salsiccia och härlig potatis smaksatt med ajvar. Mums!

Ajvarpotatis
800 gPotatis Fast
0,5 stGul lök
1 stRöd Paprika
250 gVaxbönor
2 dlAjvar
0,5 stGräslök - färsk
1 krmSalt
Tillbehör
480 gSalsiccia
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Ajvarpotatis: Skölj och dela potatisen på mitten. Koka potatisen i saltat vatten.

2

Skala och skiva löken tunt, skölj och strimla paprikan. Skölj och finhacka gräslöken. Blanda samman i en stor skål och tillsätt ajvar relish.

3

Tillbehör: Stek korven i olja i en varm panna. Skär den sedan i skivor.

4

Ajvarpotatis: Skölj vaxbönorna och tillsätt dem till den kokade potatisen de sista 2 minuterna. Sila av vattnet och låt potatis och bönor svalna en aning. Tillsätt sedan till ajvarblandningen. Blanda om ordentligt och smaka av med salt. Blanda i de stekta korvskivorna eller servera korven bredvid.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 558 kcal, 33 g protein, 25 g fett, 46 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell