Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 msk | Citron | |
225 g | Mjukt tunnbröd | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Krispsallat | |
1 st | Röd Paprika | |
Frasig fisk | ||
0,5 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Torskfilé | |
3 dl | Panko | |
0,5 msk | Smör | |
2 st | Ägg | |
1 krm | Salt | |
Potatisstomp | ||
25 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
50 g | Parmesanost | |
1 krm | Salt | |
400 g | Potatis Fast |
Potatisstomp: Skala och koka potatisen mjuk.
Frasig fisk: Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra efter smak. Knäck äggen i en djup skål och vispa ihop lite lätt med en gaffel. Vänd fiskbitarna först i äggen och rulla sedan i ströbrödet. Stek fisken ca 2-3 min på båda sidor i smör och olja på medelhög värme.
Tillbehör: Skölj salladsblad och skölj och strimla gurka och paprika. Skär citronen i klyftor.
Potatisstomp: Sila av potatisvattnet och tillsätt smör och riven parmesanost till potatisen. Mosa ihop till ett grovt stomp med en gaffel och smaka av med salt och peppar.
Montering: Lägg ut tunnbröden på en skärbräda. Lägg på salladsblad och fortsätt med stomp, frasig fisk, strimlad gurka och paprika. Pressa över lite citron och vik ihop.
Bild:
Johanna Wikström
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt