Gå vidare till huvudinnehåll
Tunnbrödsrulle med frasig fisk och potatisstomp
Mari Bergman

Tunnbrödsrulle med frasig fisk och potatisstomp

30 minEnkelt
389,15 kr
4 portioner60,32 kr per portion
Barnvänliga tunnbrödsrullar från programmet Smakligt.

Tillbehör
3 mskCitron
225 gMjukt tunnbröd
0,5 stGurka
1 stKrispsallat
1 stRöd Paprika
Frasig fisk
0,5 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
600 gTorskfilé
3 dlPanko
0,5 mskSmör
2 stÄgg
1 krmSalt Fint
Potatisstomp
25 gSmör
1 krmSvartpeppar Malen
50 gParmesanost
1 krmSalt Fint
400 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Potatisstomp: Skala och koka potatisen mjuk.

2

Frasig fisk: Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra efter smak. Knäck äggen i en djup skål och vispa ihop lite lätt med en gaffel. Vänd fiskbitarna först i äggen och rulla sedan i ströbrödet. Stek fisken ca 2-3 min på båda sidor i smör och olja på medelhög värme.

3

Tillbehör: Skölj salladsblad och skölj och strimla gurka och paprika. Skär citronen i klyftor.

4

Potatisstomp: Sila av potatisvattnet och tillsätt smör och riven parmesanost till potatisen. Mosa ihop till ett grovt stomp med en gaffel och smaka av med salt och peppar.

5

Montering: Lägg ut tunnbröden på en skärbräda. Lägg på salladsblad och fortsätt med stomp, frasig fisk, strimlad gurka och paprika. Pressa över lite citron och vik ihop.

Bild:

Johanna Wikström