Gå vidare till huvudinnehåll
Potatis- och purjolökssoppa med bönhummus på knäcke
Mari Bergman

Potatis- och purjolökssoppa med bönhummus på knäcke

30 minEnkelt
133,25 kr
4 portioner 18,07 kr per portion
En klassisk soppa som man aldrig tröttnar på. Servera med ett gott tillbehör som exempelvis en krämig bönhummus på knaprigt knäcke. Mums!

Soppa
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
2 stGrönsaksbuljong
1 lVatten
400 gPotatis för Mos
2 tskVitvinsvinäger
1 stPurjolök
2 krmSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
Bönhummus
1 krmSalt
0,5 tskHonung Flytande
0,5 stCitron
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
380 gVita Bönor Stora
Tillbehör
190 gKnäckebröd
Instruktioner
1

Soppa: Skala och skär potatisen i bitar. Strimla purjolöken och skölj den ordentligt. Skala och grovhacka vitlök.

2

Hetta upp olja i en kastrull och fräs potatis, purjo och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och vinäger. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt soppan puttra under lock ca 15 min.

3

Bönhummus: Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skala vitlöken och skölj persiljan. Mixa samman alla ingredienser med hjälp av en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

4

Soppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med bönhummus på knäckebröd.

Näringsvärde: 420 kcal, 12 g protein, 15 g fett, 53 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell