Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Laxgryta | ||
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
1 dl | Mango Chutney | |
500 g | Laxfilé | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Rapsolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Vatten | |
0,5 st | Ananas Färsk | |
1 st | Gul lök | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 st | Paprika | |
0,5 msk | Japansk soja | |
Tillbehör | ||
3 dl | Ris |
Tillbehör: Ta ut och tina laxen om du har fryst. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Laxgryta: Skala och klyfta löken och skala och finhacka vitlök. Skölj paprikan och skär i bitar. Skala ananasen och skär i kuber. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs samman ca 2 min under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten, soja, buljong och mango chutney. Låt grytan puttra under lock ca 5 min.
Skär varje laxfilé i 4 bitar lägg ner dem i grytan och låt sjuda 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med ris och ev lite extra mango chutney vid sidan om.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 847 kcal, 31 g protein, 43 g fett, 81 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Laxfilé Fryst Lillängshamnen
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria