Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärslimpa med potatis, ärtor och gräddsås
Mari Bergman

Köttfärslimpa med potatis, ärtor och gräddsås

40 minEnkelt
313,65 kr
4 portioner30,31 kr per portion
En riktigt god köttfärslimpa med smak av rosmarin och timjan. Till detta serveras gräddsås, potatis och en stor klick gelé - Mums!

Tillbehör
4 mskGelé Svartvinbär
200 gGröna Ärtor Frysta
800 gPotatis Fast
Sås
1,5 dlStandardmjölk
1,5 mskVetemjöl
1 mskJapansk soja
1 mskSmör
2 mskSvartpeppar Malen
2 dlVispgrädde
1 mskKöttbuljong
Köttfärslimpa
0,5 dlStröbröd
500 gNötfärs
1,5 dlStandardmjölk
0,5 tskSvartpeppar Malen
1,25 tskSalt Fint
1 mskTomatpuré
1 mskRosmarin - färsk
1 stGul lök
1 tskTimjan - torkad
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader och koka potatisen.

2

Köttfärslimpa: Blanda ihop ströbröd med mjölk i en bunke. Låt det stå och svälla medan du skalar och finhackar löken. Blanda färsen och lökhacket med ströbrödsblandningen i bunken. Tillsätt rosmarin, timjan, tomatpuré, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt med händerna.

3

Forma en färslimpa på en plåt och sätt in ca 35 minuter i ugnen.

4

Sås: Smält smör i en kastrull. Vispa ut vetemjölet och späd med mjölk lite i taget. Tillsätt grädde, köttfond/buljong och soja och låt det sjuda upp. Smaka av med svartpeppar.

5

Tillbehör: Tina ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.

Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås, ärtor och gärna gelé.

Näringsvärde: 763 KCAL 37 G PROTEIN 43 G FETT 53 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd