Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kalvschnitzel och haricots verts | ||
150 g | Panko | |
2 msk | Smör | |
150 g | Haricot Verts Färsk | |
3 st | Ägg | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vetemjöl | |
640 g | Kalvinnanlår | |
1 st | Bakplåtspapper | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
Sallad | ||
65 g | Salladsmix | |
Rostad småpotatis | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
1 msk | Rosmarin - färsk | |
1 tsk | Flingsalt | |
2 msk | Olivolja | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
Ramslökshollandaise | ||
230 ml | Hollandaisesås | |
3 krm | Ramslök |
Värm ugnen till 200 grader.
Rostad småpotatis: Skölj potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja, finhackade rosmarinkvistar och flingsalt. Blanda om och rosta i ugnen ca 30-40 min.
Ramslökshollandaise: Blanda hollandaisesåsen med ramslök i en skål. Ställ kallt till servering.
Kalvschnitzel och haricots verts: Krydda kalvschnitzlarna med salt och peppar på båda sidor.
Skär bort ändarna på haricots vertsen.
Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik och vispa upp äggen i en djup tallrik.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Vänd haricots vertsen i mjöl och doppa sedan i äggen och sist i ströbrödet. Sprid ut dem på plåten och ringla över 2 tsk olivolja. Strö över lite salt och rosta i ugnen i ca 10-15 min.
Vänd kalvschnitzlarna i mjöl och panera sedan i ägg och ströbröd.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna i ca 3-4 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
Servera de panerade kalvschnitzlarna med frasiga haricots verts, ramslökshollandaise, rostad småpotatis och salladsblad. Ät och njut!
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kalvschnitzel Färsk Bergfalk
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt