Gå vidare till huvudinnehåll
Panerad kalvschnitzel med frasiga haricots verts, ramslökshollandaise och rostad småpotatis
Mari Bergman

Panerad kalvschnitzel med frasiga haricots verts, ramslökshollandaise och rostad småpotatis

1 tEnkelt
Rustik middag med kalvschnitzel, pankopanerade haricots verts och rostad potatis som passar perfekt till helgen. Det går bra att byta ut kalvschnitzel till skinkschnitzel och tillaga på samma sätt. Som stolt sponsor av Kockarnas kamp bjuder vi på förenklade versioner av proffsens recept – här hittar du våra tolkningar av recepten!

Kalvschnitzel och haricots verts
150 gPanko
2 mskSmör
150 gHaricot Verts Färsk
3 stÄgg
4 krmSvartpeppar Malen
1 dlVetemjöl
640 gKalvinnanlår
1 stBakplåtspapper
2 mskOlivolja
0,5 tskSalt
Sallad
65 gSalladsmix
Rostad småpotatis
1 stBakplåtspapper
1 mskRosmarin - färsk
1 tskFlingsalt
2 mskOlivolja
1 kgDelikatesspotatis
Ramslökshollandaise
230 mlHollandaisesås
3 krmRamslök
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Rostad småpotatis: Skölj potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja, finhackade rosmarinkvistar och flingsalt. Blanda om och rosta i ugnen ca 30-40 min.

3

Ramslökshollandaise: Blanda hollandaisesåsen med ramslök i en skål. Ställ kallt till servering.

4

Kalvschnitzel och haricots verts: Krydda kalvschnitzlarna med salt och peppar på båda sidor.

5

Skär bort ändarna på haricots vertsen.

6

Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik och vispa upp äggen i en djup tallrik.

7

Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

8

Vänd haricots vertsen i mjöl och doppa sedan i äggen och sist i ströbrödet. Sprid ut dem på plåten och ringla över 2 tsk olivolja. Strö över lite salt och rosta i ugnen i ca 10-15 min.

9

Vänd kalvschnitzlarna i mjöl och panera sedan i ägg och ströbröd.

10

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna i ca 3-4 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

11

Servera de panerade kalvschnitzlarna med frasiga haricots verts, ramslökshollandaise, rostad småpotatis och salladsblad. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir

768,67 kr
4 portioner • 161,20 kr per portion
Spicefield Panko

1 Panko

200 g
25,50 kr

127,50 kr /kg


Svenskt Smör från Arla Smör Normalsaltat 82%
72,95 kr

145,90 kr /kg


Haricotsverts Klass1 Senegal
34,95 kr

233,00 kr /kg


Kronägg Ägg Frigående Utomhus M/L 530g
43,95 kr

4,40 kr /st


Santa Maria Svartpeppar Grovmalen
33,95 kr

998,53 kr /kg


Garant Vetemjöl

1 Vetemjöl

Basvaror
2 kg
17,95 kr

8,98 kr /kg


Johan i Hallen & Bergfalk Kalvschnitzel Färsk ca 4x160g

1 Kalvschnitzel Färsk ca 4x160g

Tillgänglig 28. apr
ca 640 g
283,00 kr

442,19 kr /kg


Eldorado Bakplåtspapper

1 Bakplåtspapper

Basvaror
24 st
15,50 kr

0,65 kr /st


Garant Olivolja Classico

1 Olivolja Classico

Basvaror
750 ml
99,50 kr

132,67 kr /l


Falksalt Hushållssalt Med Jod
19,95 kr

33,25 kr /kg


Dole Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1 Europeiska unionen

1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1

Extrapris
Europeiska unionen, 150 g
26,95 kr

179,67 kr /kg


Rosmarin Kruka EKO Klass1 Sverige

1 Rosmarin Kruka EKO Klass1

Extrapris
Sverige, 1 st
34,95 kr

34,95 kr /st


Falksalt Flingsalt Gourmet

1 Flingsalt Gourmet

Basvaror
250 g
41,95 kr

167,80 kr /kg


Potatis Delikatess Klass1 Sverige
43,90 kr

24,39 kr /kg


Garant Hollandaisesås
35,62 kr

80,95 kr /l


Ramslök EKO Klass1 Sverige

3 Ramslök EKO Klass1

Sverige, 100 g
239,85 kr

799,50 kr /kg