Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ostsås | ||
1 krm | Salt | |
150 g | Riven Gratängost | |
1 st | Ägg | |
3 dl | Standardmjölk | |
2 msk | Vetemjöl | |
1 tsk | Salt | |
2 st | Aubergine | |
Sallad | ||
100 g | Salladsmix | |
2 msk | Vinäger | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gurka | |
Köttfärssås | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
390 g | Krossade Tomater | |
0,75 tsk | Salt | |
500 g | Nötfärs | |
2 krm | Torkad oregano | |
2 krm | Chilipulver | |
3 msk | Tomatpuré | |
2 krm | Kanel | |
2 st | Gul lök | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär auberginen i centimetertjocka skivor och lägg på hushållspapper. Strö över salt.
Köttfärssås: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja och fräs löken utan att den tar färg. Lägg i nötfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kanel, chilipulver, oregano, salt och peppar. Låt såsen koka ihop i ca 5 min.
Torka av auberginskivorna och stek dem på båda sidor i en stekpanna med lite olja.
Ostsås: Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen småkoka ca 3 min. Rör ner 150 gram ost, salt och ett uppvispat ägg.
Varva köttfärssås och auberginskivor i en ugnsfast form. Häll över såsen och strö över resten av osten. Grädde i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Sallad: Skölj salladen och skiva gurkan. Blanda med lite olja och vinäger i en skål och servera till moussakan.
Näringsvärde:
550 KCAL 45 gram protein 33 gram fett 16 gram kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria