Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Falafel | ||
1 st | Ägg | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Chilipulver | |
1 tsk | Lime | |
0,5 msk | Koriander - torkad | |
1 msk | Spiskummin | |
1 msk | Frysta provencalska örter | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Salt | |
800 g | Kikärtor | |
Sås | ||
1 krm | Salt | |
1 tsk | Honung | |
1 msk | Frysta provencalska örter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Lime | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Tillbehör | ||
1 st | Röd Paprika | |
0,5 st | Isbergssallat | |
0,5 st | Gurka | |
320 g | Tortilla Wrap |
Sätt ugnen på 175 grader.
Sila av kikärterna och spola dem under kallt vatten. Lägg kikärter skalade vitlöksklyftor, örter, ägg, spiskummin, chilipulver, koriander, limesaft, salt och olja i en matberedare och mixa till en slät massa. Forma 16 små falafelbollar med vattensköljda händer och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Sås: Blanda ihop yoghurten med örter, limesaft, honung, salt och peppar efter smak. Ställ kallt till servering.
Tillbehör: Skölj sallad, paprika och gurka. Strimla salladen och skär paprika och gurka i stavar.
Fyll tortillabröden med sallad, grönsaksstavar, falafel och örtsås. Vik ihop och ät.
Näringsvärde: Kcal: 621 Fett: 19 g Protein: 25 g Kolhydrater: 77 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Örtkryddor Provencale Frysta Findus
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria