Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingsteak med rostade rotfrukter och rökt paprikamajo

Kycklingsteak med rostade rotfrukter och rökt paprikamajo

30 minEnkelt
280,10 kr
4 portioner36,46 kr per portion
Rostade rotfrukter som får fin smak av olja medan paprika ger krydda till den smakrika majonnäsen. Använd gärna olika färger på morötterna för en riktig färgklick vid middagsbordet!

Rostade rotfrukter
1 stFänkål Färsk
1 mskOlivolja
4 stVanliga morötter
1 stPersiljerot
0,5 tskSalt Fint
2 stRödlök
0,25 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 stGulbetor
KycklingSteak
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt Fint
800 gKyckling Steak
1 mskOlivolja
Rökt paprikamajo
1 krmSalt Fint
1 mskCitronjuice - råpressad
2 tskRökt paprikapulver
1 stÄgg
2 dlRapsolja
0,5 klyftaVitlök Vanlig
0,5 tskDijonsenap
Instruktioner
1

Så här steker du din KycklingSteak så att du får ett krispigt skinn: Salta och krydda efter egen smak.

Panna/Ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150° varmluftsugn (175° vanlig ugn) i ca 15 min. Panna: Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 min. Ugn: Stek i 175° varmluft (200° vanlig ugn) i ca 20 min. För bästa resultat: Kycklingen är klar, saftig och god när innertemperatur är 70°.

Rostade rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar och blanda med olja, salt och peppar. Dela rödlöken på 8 bitar och blanda med. Lägg allt på en ugnsplåt och rosta i 180° ca 20-25 min. Toppa med persilja vid servering.

Rökt paprikamajo: Vispa äggulan med citronsaft, senap och tillsätt oljan i mycket små mängder till en början. Vispa tjock. Reglera konsistensen med lite vatten. Smaka av med rökt paprikapulver, vitlök och salt.

Bild:

Kronfågel