Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Kungsräkor | |
0,5 st | Schalottenlök | |
160 g | Linguine | |
0,5 msk | Gräslök - färsk | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
125 g | Krossade Tomater | |
2,5 msk | Matlagningsvin Vitt |
Finhacka vitlöken och schalottenlöken och fräs i en stekpanna med lite olja, lägga till ett par matskedar vin.
Låt vinet avdunsta och tillsätt Muttis finkrossade tomater. Tillsätt salt och låt koka i 15 minuter. Tillsätt sedan räkorna. Ta nu av locket och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Koka linguine i vatten med salt, häll av vattnet när pastan är al dente och låt koka några minuter i pannan med såsen.
Strö gräslök över och servera.
1 King Prawns Råa Frysta MSC-märkt Garant
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt