Gå vidare till huvudinnehåll
Busenkel Pasta Carbonara
Mari Bergman

Busenkel Pasta Carbonara

20 minEnkelt
210,20 kr
4 portioner 30,86 kr per portion
Barnens favoritpasta alla gånger: Pasta carbonara, ett säkert kort på middagsbordet och som kanske till och med kan tillagas av de äldre barnen i familjen. (Tastelines matkasse v27 2013)

1,5 dlVispgrädde
0,5 tskSalt
1 mskOlivolja
5 stÄgg
500 gSpaghetti
1 stGul lök
75 gVästerbottensost
280 gBacon Tärnat
0,5 tskSvartpeppar Malen
Tillbehör
200 gVanliga Tomater
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Koka pasta i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet.

2

Skala och hacka gul lök och skär ner baconet i strimlor om det inte redan är färdigskuret. Stek det knaprigt i en varm stekpanna utan fett och häll sedan av det på hushållspapper.

3

Vispa samman äggulor, grädde och salt till en skummig kräm. Rör ner osten.

4

Häll av pastavattnet och ringla lite olja över. Blanda pastan med äggkrämen, rör om. Strö över bacon och lökfräset och strö över rikligt med svartpeppar.

5

Tillbehör: Servera pastan med sköljda tomatklyftor och gurkbitar.

Näringsvärde: 695 KCAL 25 G PROTEIN 43 G FETT 33 G KOLHYDRATER

Bild:

Kerstin Eriksson