Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
5 st | Ägg | |
500 g | Spaghetti | |
1 st | Gul lök | |
75 g | Västerbottensost | |
280 g | Bacon Tärnat | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
200 g | Vanliga Tomater | |
0,5 st | Gurka |
Koka pasta i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet.
Skala och hacka gul lök och skär ner baconet i strimlor om det inte redan är färdigskuret. Stek det knaprigt i en varm stekpanna utan fett och häll sedan av det på hushållspapper.
Vispa samman äggulor, grädde och salt till en skummig kräm. Rör ner osten.
Häll av pastavattnet och ringla lite olja över. Blanda pastan med äggkrämen, rör om. Strö över bacon och lökfräset och strö över rikligt med svartpeppar.
Tillbehör: Servera pastan med sköljda tomatklyftor och gurkbitar.
Näringsvärde: 695 KCAL 25 G PROTEIN 43 G FETT 33 G KOLHYDRATER
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria