Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,2 kg | Sötpotatis, (2 st) | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 dl | Vita Bönor Stora | |
8 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Aubergine | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 dl | Riven Gratängost | |
1 msk | Dill - torkad | |
1 st | Zucchini |
Sätt ugnen på 200 grader. Skala sötpotatis och vitlök. Skär zucchini, aubergine, paprika, sötpotatis i bitar. Vitlöken skall vara i hela klyftor. Skölj bönorna och låt rinna av. Lägg alla bitar och bönor i en oljad gratängform.
Blanda ihop crème fraiche, dill, senap, salt, peppar och bred ut över grönsakerna. Strö över riven ost. Gratinera i ca 35 minuter.
Näringsinnehåll:
Energi (kcal) 382,6
Protein (g) 12,4
Fett (g) 24,9
Kolhydrater (g) 23,8
Bild:
Emma Mattsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt