Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Broccoli Färsk | |
3 dl | Basmatiris | |
Gurksallad | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Gurka | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Mynta - färsk | |
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Tandorilax | ||
2 tsk | Garam Masala | |
1 msk | Chilipulver | |
0,2 st | Färsk ingefära | |
1 tsk | Spiskummin | |
500 g | Laxfilé | |
2 msk | Rapsolja | |
200 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Koriander - torkad | |
1 msk | Tomatpuré | |
1,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Citron |
Tandorilax: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda garam masala, spiskummin, koriander, chilipulver och salt med yoghurt i en stor bunke. Skala och riv ingefära och vitlöksklyftor. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt olja, tomatpuré och citronsaft. Blanda runt ordentligt.
Skär laxen i ca 5 cm kuber och blanda ner i tandorimarinaden. Lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.
Gurksallad: Skala gurkan och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med yoghurt. Hacka myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2-3 min tills de har mjuknat en aning. Servera tandorilaxen tillsammans med gurksallad, ris och broccoli.
Näringsvärde: 684 KCAL 33g Protein 39g Fett 56g Kolydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Koriander Malen 28g Santa Maria