Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Currysås | ||
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1,5 tsk | Curry | |
1 st | Hönsbuljong | |
2 msk | Flytande Smör | |
3 dl | Vatten | |
2 msk | Vetemjöl | |
Nuggets | ||
2 st | Ägg | |
0,5 dl | Ströbröd | |
700 g | Kycklinglårfile | |
2 dl | Sesamfrö Skalat | |
2 msk | Rapsolja | |
1,5 krm | Vitpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
Plockgrönsaker | ||
1 st | Gul Paprika | |
0,5 st | Gurka | |
250 g | Körsbärstomater |
Kycklinglårfilé/Kycklinginnerfilé
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en plåt och häll 2 msk olja så att det fördelas jämnt över plåten. Koka 4 dl ris enligt anvisningen på förpackningen. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp 2 ägg i den ena. I den andra blandas 1/2 dl ströbröd, 2 dl sesamfrön, 1 tsk salt och 1 1/2 krm vitpeppar. Blanda väl så att salt och vitpeppar fördelar sig jämnt. Inner filéerna är enkla att använda precis som de är, de behöver inte delas. Vill du ha mindre nuggets, skär dem i bitar och korta ner ugnstiden med några minuter. Doppa 700 g kyckling innerfilé i uppvispat ägg, sedan i sesamfrö/ströbrödsblandningen och lägg ner i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter. Taut dem efter halva tiden och vänd bitarna försiktigt med en stekspade.
Currysås: Fräs 2 msk smör och 1½ tsk curry i en kastrull (ta ytterliggare 1/2 -1 tsk för mer currysmak). Rör ner 2 msk vetemjöl och vispa ner 3 dl vatten, lite i taget. Tillsätt 1 tärning kycklingbuljong, låt småkoka 2-4 minuter och avsluta med att vispa ner 1/2 dl créme-fraiche. Skär 1/2 gurka i stavar och 1 gul paprika i klyftor. Lägg upp dem på ett fat tillsammans med 250 g körsbärstomater, antingen hela eller skurna mitt itu. Servera chicken nuggets med currysås, ris och plock grönsaker.
1 Smör- & Rapsolja Flytande 80% 500ml Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt