Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Olivolja | |
300 g | Salami pålägg | |
1 st | Citron | |
150 g | Parmesanost | |
400 g | Spaghetti | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 st | Ägg | |
1 krm | Salt |
Börja med att sätta på en kastrull med rikligt saltat vatten till pastan.
Vispa äggen med grädden och blanda med parmesanosten, ägg och grädde (spar lite av osten till servering). Krydda rejält med nymalen svartpeppar, själv stöter jag den i mortel för att jag vill ha den ganska grov.
Tvätta citronen och riv skalet och tillsätt till äggsmeten. Salta försiktigt.
Ta bort plasten från salamin och skär den i 4 mm skivor och skär sedan i stavar, också de 4 mm breda, halvera sedan salamistavarna. När pastan är färdigkokt, stek salamin hastigt i olja i en stor stekpanna, tillsätt pastan lite i taget och vänd om hela tiden. Vänd ner den hackade persiljan. Häll sedan över äggsmeten och ta pannan från värmen. Blanda om ordentligt. Häll upp på ett stort serveringsfat, alternativt individuella tallrikar, toppa med riven parmesan och krydda med mer svartpeppar, ta en tugga och lyssna till hur änglarna sjunger.
Näringsvärde: KCAL: 888 Fett: 45 g Protein: 44 g Kolhydrater: 72 g
Bild:
Malou Fickling
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Ägg Frigående EKO M/L 10-p 650g
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt