Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Smaksättning vitlök- och limemajonnäs | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Lime | |
Smaksättning chilimajonnäs | ||
4 tsk | Sriracha | |
Smaksättning tryffelmajonnäs | ||
0,5 tsk | Tryffelolja | |
Smaksättning currymajonnäs | ||
1 msk | Smör | |
0,5 msk | Curry | |
Grundrecept majonnäs | ||
1,5 l | Rapsolja | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
3 krm | Salt | |
1 msk | Dijonsenap | |
10 st | Ägg | |
Smaksättning örtmajonnäs | ||
150 g | Citron, (1 st) | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 st | Basilika - färsk |
Grundrecept majonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger.
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt.
Fördela majonnäsen i 6 olika skålar ca 2 dl i varje och tillsätt valfri smaksättning. Behåll 2 dl majonnäs naturell.
Chilimajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med Srirachasås.
Örtmajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med finhackad persilja, finhackad basilika och rivet citronskal.
Vitlök- och limemajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med riven vitlök och rivet limeskal.
Tryffelmajonnäs: Blanda 2 dl färdig majonnäs med tryffelolja.
Currymajonnäs: Fräs curryn i smör. Låt svalna och blanda sedan med 2 dl färdig majonnäs.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt