Gå vidare till huvudinnehåll
Kurt Weids oxrullader i gräddsås med pressad potatis
Hemmakock

Kurt Weids oxrullader i gräddsås med pressad potatis

40 minEnkelt
436,45 kr
4 portioner59,57 kr per portion
Kurt Weid bjuder på sina ljuvliga oxrullader fyllda med bacon, lök och cornichon i gräddsås. Till dem kan du servera antingen pressad eller kokt potatis, välj själv det du gillar allra bäst.

Tillbehör
800 gPotatis Fast
650 gBlomkål Färsk
3 mskGelé Vinbär
1 tskSmör
Rullader
1 stTandpetare, 4 st
1 tskOlivolja
0,5 stGul lök
2 krmSvartpeppar Malen
140 gBacon Skivat
4 stCornichons
1 tskRedning
1 mskSmör
0,5 tskSalt Fint
1 dlVispgrädde
4 mskSenap Skånsk
400 gLövbiff
3 dlVatten
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Koka upp vatten till blomkålen.

2

Rullader: Skala och skär löken i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite smör och fräs löken så att den mjuknar en aning.

3

Lägg ut lövbiffsskivorna på en skärbräda. Stryk ut 1 msk senap på varje skiva. Salta och peppra efter smak. Lägg 1-2 baconskivor på varje biff och därefter den stekta löken och 1 cornichon. Rulla ihop biffskivorna. Fixera dem med tandpetare så att de inte öppnar sig.

4

Hetta upp stekpannan igen med en ny klick smör och lite olja och bryn rulladerna så att de får en fin stekyta. Lägg över dem i en kastrull.

5

Häll på vatten i stekpannan och låt det få ett uppkok. Häll över skyn i kastrullen och tillsätt grädde. Brässera rulladerna under lock, ca 5 min.

6

Tillbehör: Skiva blomkålen tunt och koka dem i ca 2 minuter. Häll av vattnet och lägg i en klick smör. Sätt på ett lock och håll blomkålen varm.

7

Rullader: När rulladerna känns möra, ta upp dem och ta bort tandpetarna. Skumma av ev. fett från skyn. Red av den med mjöl till önskad konsistens och smaka av med lite salt och peppar. Lägg tillbaka rulladerna i såsen och håll dem varma.

Servera med kokt eller pressad potatis, smörslungad blomkål och lingon eller en söt gelé.

Näringsvärde: 581 KCAL 33 G PROTEIN 30 G FETT 41 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd