Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pasta | ||
50 g | Parmesanost | |
1 msk | Citron | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
200 g | Lax Kallrökt | |
200 g | Fryst Bladspenat | |
500 g | Tagliatelle | |
1 st | Gul lök | |
100 g | Färskost Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Plocksallat | |
1 krm | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja | |
250 g | Vanliga morötter |
Pasta: Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Strimla laxen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna eller gryta och fräs löken i några minuter. Tillsätt färskost, creme fraiche och spenat och låt spenaten mjukna en aning. Det tar ett par minuter.
Blanda ner den kallrökta laxen och rör runt. Blanda direkt med nykokt pasta. Riv över parmesan och citronskal från hela citronen. Tillsätt citronsaften och smaka av med salt och svartpeppar.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skala och slanta morötterna. Ringla över lite olja och strö över salt och peppar.
Näringsvärde per portion: 582 kcal 28 g protein 24 g fett 62 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt