Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Dijonsenap | |
3 dl | Vatten | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Salt | |
1,5 msk | Kycklingfond | |
600 g | Kycklinginnerfile Fryst | |
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
Tillbehör | ||
400 g | Ris | |
225 g | Gröna Ärtor Frysta |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till ärtorna.
Gryta: Skala och finhacka löken.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn kycklinginnerfiléerna och löken tills de har fått fin färg. Tillsätt grädde, creme fraiche, vatten, fond, senap, timjan och lite svartpeppar. Låt det koka ihop ca 5 min tills kycklingen är helt genomstekt.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.
Gryta: Smaka av kycklinggrytan med salt och svartpeppar.
Servera grytan tillsammans med ris och gröna ärtor.
Näringsvärde: 808 kcal, 46 g protein, 43 g fett, 53 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria