Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb kycklinggryta med gröna ärtor
Mari Bergman

Snabb kycklinggryta med gröna ärtor

30 minEnkelt
253,40 kr
4 portioner 32,56 kr per portion
Ett lättlagat recept som går snabbt att tillaga och samtidigt passar både stora och små. Kycklingen serveras med en krämig sås, ris och gröna ärtor. Smaklig måltid!

Gryta
1 mskOlivolja
2 mskDijonsenap
3 dlVatten
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
1,5 mskKycklingfond
600 gKycklinginnerfile Fryst
1 mskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVispgrädde
1 stGul lök
1 tskTimjan - torkad
Tillbehör
400 gRis
225 gGröna Ärtor Frysta
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till ärtorna.

2

Gryta: Skala och finhacka löken.

3

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och bryn kycklinginnerfiléerna och löken tills de har fått fin färg. Tillsätt grädde, creme fraiche, vatten, fond, senap, timjan och lite svartpeppar. Låt det koka ihop ca 5 min tills kycklingen är helt genomstekt.

4

Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.

5

Gryta: Smaka av kycklinggrytan med salt och svartpeppar.

Servera grytan tillsammans med ris och gröna ärtor.

Näringsvärde: 808 kcal, 46 g protein, 43 g fett, 53 g kolhydrater.

Bild:

Sofia Törnqvist