Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Paprika | |
2 msk | Paprikakrydda | |
2 msk | Persilja - fryst | |
2 msk | Flytande Smör och Margarin | |
4 dl | Vatten | |
2 st | Gul lök | |
500 g | Fransyska & Nötstek | |
1 st | Köttbuljong | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Havssalt |
Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet i en bordsgryta tills löken är halvgenomskinlig och börjar få färg. Ta grytan från värmen och rör i paprikapulvret. Tillsätt köttet och de krossade tomaterna och sätt tillbaka grytan på värmen. Späd med hälften av buljongen. Salta och peppra och låt grytan sjuda under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1,5 timme. Späd med mer buljong om det behövs. Blanda i den urkärnade paprikan, skuren i tärningar. Smaka av och strö på lite klippt persilja. Serveras med kokt potatis, ris nudlar eller gröd och grönsallad.
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Smör- & Rapsolja Flytande 80% 500ml Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria