Gå vidare till huvudinnehåll
Chilistekt lax med bakad fänkal och broccoli- och grantäppelsallad
Mari Bergman

Chilistekt lax med bakad fänkal och broccoli- och grantäppelsallad

45 minEnkelt
488,95 kr
4 portioner 80,54 kr per portion
Superfräsch varmrätt med hälsosamma ingredienser. Chilistekt lax med granatäppelsallad,edamamepesto och bakad fänkål. Tips! Tina laxen och sojabönorna innan tillagning.

Pesto
250 gEdamamebönor
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stMynta - färsk
1 krmSalt
0,5 stLime
2 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
Broccoli- och granatäppelsallad
1 stBroccoli Färsk
2 dlÖvriga matgryn
2 mskOlivolja
1 stGranatäpple
0,5 tskSalt
0,5 stLime
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
Lax
2 krmSalt
1 mskJapansk soja
1 mskFärsk ingefära
500 gLaxfilé
1 mskOlivolja
1 tskChiliflakes
Bakad fänkål
2 stFänkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 mskOlivolja
50 gSötmandel Naturell
1 stCitron
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Bakad fänkål: Halvera fänkål och citron och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och salta lite lätt. Rosta i ugn 30 min.

3

Lax: Lägg laxen i en ugnsfast form. Skala och riv ingefära och blanda med chilifakes, soja, olja och salt. Bred blandningen över laxen och låt marinera i 15 min.

4

Broccoli- och granatäppelsallad: Koka grynet enligt anvisning på förpackning. Spola sedan kallt. Finhacka det yttersta av broccolin till ett smul. Finhacka persiljan och pilla ur granatäppelkärnor. Blanda samman alla ingredienser i en skål och tillsätt olja samt rivet limeskal och saft samt salt och peppar.

5

Pesto: Mixa samman sojabönor mynta, vitlök, limeskal och saft samt olja till en pesto med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

6

Lax: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen i ca 2-3 min på varje sida.

Servera laxen med bakad fänkål, broccoli- och granatäppelsallad samt pesto. Strö över lite hackade mandlar på fänkålen och pressa över citronsaft från de ugnsbakade citronhalvorna.

Näringsvärde: 734 kcal. 40 g protein, 43 g fett, 40 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell