Gå vidare till huvudinnehåll
Kantarellsås
Malin Andersson

Kantarellsås

20 minEnkelt
420,40 kr
4 portioner 27,18 kr per portion
Ljuvlig sås med kantareller - lika god att bjuda på till en bit grillat kött som till den nykokta pastan. Vill du ha lite mer färg på kantarellsåsen? Rör ned ett par droppar soya.

1 mskGrönsaksfond
2 mskVetemjöl
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVatten
2 dlVispgrädde
2 mskVitt vin
0,25 stPersilja - färsk
300 gKantareller
2 mskSmör
0,5 stGul lök
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Skölj, ansa och dela kantarellerna i mindre bitar.

2

Finhacka löken och persiljan.

3

Stek kantarellerna i en stekpanna tills lite av vätskan kokat in. Tillsätt smör och gul lök och fräs ihop ett par minuter.

4

Strö vetemjölet över svampfräset och rör om. Tillsätt sedan vatten, grädde, persilja, fond och vitt vin. Rör om och låt koka ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

Bild:

Kerstin Eriksson