Gå vidare till huvudinnehåll
Äkta Korv Stroganoff

Äkta Korv Stroganoff

30 minEnkelt
154,80 kr
4 portioner22,26 kr per portion
Äkta Korv Stroganoff

3 mskTomatpuré
800 gFalukorv
1 dlChilisås Original
1 stCitron
2 stGul lök
2 mskDijonsenap
5 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Hacka löken och strimla korven till stavar. Stek korven på hög värme i matfett tills den fått färg. Lägg åt sidan. Stek löken på samma sätt. När löken mjuknat och börjat få lite färg häller du på korvenoch rör runt så att allt blir varmt. Tillsätt tomatpuré, men var inte blyg. En bra tumregel är att testa sig fram, korven och löken ska få stark röd färg. Tillsätt chilisås efter smak. Fördela purén jämt och stek in den i någon minut. Sänk värmen till medel och tillsätt fraichen och en rågad matsked senap. Smaka och testa dig fram även här. Creme fraichen bjuder på ganska mycket syra, likaså senapen och citronen. Senapen ger stoganoffen dess karaktär medans citronen funkar mer som en fräschör. När du hittat en bra "twang" tillsätter du ett par nypor socker och låt sockret smälta. Låt puttra i 5 minuter. Smaka av med Grovmalen svartpeppar och servera Stroganoffen med kokt ris.