Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Skyn + Vatten | ||
2 dl | Matlagningsgrädde | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
Till Servering | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Flingsalt | |
200 g | Gröna Ärtor | |
3 dl | Jasminris | |
1 st | Schalottenlök | |
1 krm | Timjan | |
Köttfärslimpa | ||
125 g | Mozzarellaost | |
1 krm | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vatten | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
25 g | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 dl | Ströbröd | |
1 st | Ägg | |
200 g | Ruccolasallat | |
2 st | Schalottenlök |
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt ströbrödet svälla i gräddblandningen i 5 minuter. Hacka under tiden alla tre schalottenlökar.
Blanda ihop ströbrödsblandningen med två av de tre hackade schalottenlökarna (spar hacket från den sista), färs, flingsalt, peppar, lök och ev. ägg. Blanda väl.
Rulla ut plastfolie på arbetsbänken. Bred ut färsen i en platta. Riv mozzarellan i småbitar och lägg som en sträng i mitten. Hacka och lägg ruccolan ovanpå. Rulla ihop som en rulltårta och ta hjälp av plasten! Dra i långsidan och se till att det blir en packad rulltårta. Lägg över i en ugnsfast form penslad med olivolja. Droppa över lite olivolja och sätt in i ugn på 225° i ca 30-40 minuter.
Koka riset enligt förpackningens instruktioner.
Vispa ur skyn som bildats i formen i en stekpanna. Späd med vatten (ca 1-2 dl) fond och till sist grädden. Koka upp och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll såsen i formen med köttfärslimpan.
Koka ärtorna enligt anvisning (gärna med buljongtärning för mer smak). Häll av och spola av dem med kallt vatten.
Fräs hacket från den tredje schalottenlöken i en kastrull med lite smör och olivolja. Löken ska inte brynas, bara bli lite mjuk. Blanda ner ärtorna i lökfräset. Smaka av med timjan, flingsalt och nymalen svartpeppar.
Servera köttfärslimpan med det nykokta riset, ärtorna och ruccolan.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta