Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärslimpa med Mozzarellagömma
Hemmakock

Köttfärslimpa med Mozzarellagömma

40 minEnkelt
461,00 kr
4 portioner 42,33 kr per portion
(Monika Ahlberg v34) Riktigt gott! Och barnen älskar osten.

Skyn + Vatten
2 dlMatlagningsgrädde
1 mskKalvfond Buljong
Till Servering
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmFlingsalt
200 gGröna Ärtor
3 dlJasminris
1 stSchalottenlök
1 krmTimjan
Köttfärslimpa
125 gMozzarellaost
1 krmFlingsalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVatten
500 gNötfärs
0,5 dlVispgrädde
25 gOlivolja, Extra Virgin
0,5 dlStröbröd
1 stÄgg
200 gRuccolasallat
2 stSchalottenlök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

Låt ströbrödet svälla i gräddblandningen i 5 minuter. Hacka under tiden alla tre schalottenlökar.

Blanda ihop ströbrödsblandningen med två av de tre hackade schalottenlökarna (spar hacket från den sista), färs, flingsalt, peppar, lök och ev. ägg. Blanda väl.

Rulla ut plastfolie på arbetsbänken. Bred ut färsen i en platta. Riv mozzarellan i småbitar och lägg som en sträng i mitten. Hacka och lägg ruccolan ovanpå. Rulla ihop som en rulltårta och ta hjälp av plasten! Dra i långsidan och se till att det blir en packad rulltårta. Lägg över i en ugnsfast form penslad med olivolja. Droppa över lite olivolja och sätt in i ugn på 225° i ca 30-40 minuter.

Koka riset enligt förpackningens instruktioner.

Vispa ur skyn som bildats i formen i en stekpanna. Späd med vatten (ca 1-2 dl) fond och till sist grädden. Koka upp och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll såsen i formen med köttfärslimpan.

Koka ärtorna enligt anvisning (gärna med buljongtärning för mer smak). Häll av och spola av dem med kallt vatten.

Fräs hacket från den tredje schalottenlöken i en kastrull med lite smör och olivolja. Löken ska inte brynas, bara bli lite mjuk. Blanda ner ärtorna i lökfräset. Smaka av med timjan, flingsalt och nymalen svartpeppar.

Servera köttfärslimpan med det nykokta riset, ärtorna och ruccolan.