Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingburgare med mangodressing och klyftpotatis
Mari Bergman

Kycklingburgare med mangodressing och klyftpotatis

45 minEnkelt
397,30 kr
4 portioner43,07 kr per portion
Underbara kycklingburgare som alltid gör succé! Smaker som vitlök, koriander, lime och chili blir alltid gott tillsammans och dressingen på yoghurt och mango chutney sätter verkligen pricken över i.

Tillbehör
1 krmSalt Fint
2 stKvisttomater
2 mskOlivolja
600 gPotatis Fast
0,5 stIsbergssallat
1 stRödlök
4 stHamburgerbröd
1 krmSvartpeppar Malen
Dressing
1 krmSalt Fint
3 mskMango Chutney
1 tskSambal Oelek
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
Kycklingburgare
1 stLime
1 mskOlivolja
500 gKycklingfärs
1 tskSalt Fint
2 tskJapansk soja
0,5 stPurjolök
1 mskSmör
0,25 stChilipeppar Röd
0,5 stKoriander - färsk
3 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Skölj och skär potatisen i klyftor med skalet på. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 35 min.

3

Kycklingburgare: Lägg kycklingfärsen i en matberedare tillsammans med sköljd och grovhackad purjolök, urkärnad chili, vitlök, koriander, rivet limeskal och saft, japansk soja, svartpeppar och salt.

4

Mixa ihop ordentligt och forma 4 st burgare. Smörj in händerna med lite olivolja eller vatten så går det lättare att forma färsen.

5

Hetta upp en panna med lite olja och en klick smör. Stek burgarna på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Ta ut potatisen när det återstår ca 20 min av tiden. Gör plats för kycklingburgarna och låt dem bli klara i ugnen tillsammans med potatisen.

6

Dressing: Blanda yoghurt med mango chutney och sambal oelek. Smaka av med lite salt och peppar.

7

Sköj tomaterna och salladen. Skala rödlöken. Skär tomat och rödlök i tunna skivor och dra loss salladsblad och lägg på ett fat.

8

Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med klyftpotatis.

Näringsvärde: Kcal: 601 Fett: 16 g Protein: 38 g Kolhydrater: 72 g

Bild:

Linnea Swärd