Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Krögarpytt | ||
2 st | Gul lök | |
800 g | Potatis Fast | |
0,5 msk | Rapsolja | |
1 msk | Smör | |
240 g | Chorizo | |
15 cl | Alkoholfri öl | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1 msk | Persilja - fryst | |
4 st | Ägg | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
370 g | Rödbetor Skivade | |
2 msk | Dijonsenap | |
2 msk | Rapsolja |
Värm ugnen till 150 grader.
Krögarpytt: Picka små hål i korven. Lägg korvarna på en ugnsplåt och stek i mitten av ugnen i ca 25-30 min. (Vänd på dem efter halva tiden).
Skölj, torka och tärna potatisen med skalet på. Lägg potatisen i en kastrull med saltat vatten och koka upp. Låt potatisen koka i 5 min och häll sedan av vattnet.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna på hög värme och stek potatisen i några minuter. Lägg i en klick smör, låt smöret smälta och stek potatisen i smöret tills potatisen får en gyllengul yta. Lägg potatisen på ugnsplåten med korven i ugnen för att hålla den varm.
Skala och grovhacka löken. Stek på hög värme i en stekpanna med rapsolja tills den mjuknat och fått färg. Häll på ölen och låt den sjuda in. Lägg sedan löken på ugnsplåten i ugnen vid sidan om korven för att hålla den varm.
Ta ur korven ur ugnen och skär korvarna i mindre bitar. Lägg tillbaka korvbitarna på ugnsplåten och värm dem några minuter fram tills servering.
Tillbehör: Stek äggen i en stekpanna med rapsolja.
Värm haricots vertsen i lite saltat vatten.
Servera pytten med haricots verts, inlagda rödbetor och dijonsenap. Garnera med persilja.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 673 kcal, 23 g protein, 35 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Linnea Flink
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt