Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Glykossirap | |
50 g | Smör | |
4,5 dl | Strösocker | |
12 st | Passionsfrukt | |
2,5 dl | Vispgrädde |
Mät upp samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Passionsfrukterna ska bli 1 ½ dl passionsfruktspuré.
Koka upp och låt koka på hög värme. Purén har en tendens att sjunka till botten och brännas, så konstant omrörning rekommenderas.
Ta av kastrullen från spisen då kolan nått 127 grader.
Gör gärna kulprov för att vara säker: Droppa lite av kolan i ett högt glas med kallt vatten. Blir droppen hård när den nått botten av glaset är den klar. Annars: koka lite till.
Häll upp kolan i en form klädd med bakplåtspapper, 20x25 cm. Låt svalna 4–5 timmar i rumstemperatur, skär sedan i bitar och slå in i smörpapper. Förvara torrt och svalt.
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket