Gå vidare till huvudinnehåll
Passionsfruktskola
Linnea Swärd

Passionsfruktskola

5 tEnkelt
170,45 kr
1 portion 123,42 kr per portion
Kola med syrlig smak och vacker färg. En uppskattad present, om du inte hinner äta upp dem själv, vill säga! En sats ger ca 12-15 bitar.

2 mskGlykossirap
50 gSmör
4,5 dlStrösocker
12 stPassionsfrukt
2,5 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Mät upp samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Passionsfrukterna ska bli 1 ½ dl passionsfruktspuré.

2

Koka upp och låt koka på hög värme. Purén har en tendens att sjunka till botten och brännas, så konstant omrörning rekommenderas.

3

Ta av kastrullen från spisen då kolan nått 127 grader.

4

Gör gärna kulprov för att vara säker: Droppa lite av kolan i ett högt glas med kallt vatten. Blir droppen hård när den nått botten av glaset är den klar. Annars: koka lite till.

5

Häll upp kolan i en form klädd med bakplåtspapper, 20x25 cm. Låt svalna 4–5 timmar i rumstemperatur, skär sedan i bitar och slå in i smörpapper. Förvara torrt och svalt.

Bild:

Linnea Swärd