Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling med rostad potatissallad med soltorkad tomat och fetaost
Mari Bergman

Kyckling med rostad potatissallad med soltorkad tomat och fetaost

30 minEnkelt
152,65 kr
4 portioner23,71 kr per portion
Den här rätten passar lika bra att äta varm som kall. Perfekt att ha med sig i matlåda eller på picknicken!

Potatissallad
1 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
70 gFärsk bladspenat
150 gFetaost
140 gSoltorkade Tomater
700 gPotatis
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stBasilika - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stCitron
0,5 stRödlök
Kyckling
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
630 gKyckling Minutfilé
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatissallad: Skölj potatisen och skär i halvor eller kvartar om det är stora potatisar. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda samman på en plåt med salt och olivolja. Rosta i ugnen ca 30 min.

3

Skala och finstrimla rödlöken. Sila av oljan från de soltorkade tomaterna. Skölj och grovhacka basilikan. Skölj spenaten och tärna fetaosten. Blanda samman i en skål och tillsätt citronsaft och olivolja.

4

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 4-5 min på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.

5

Potatissallad: Ta ut potatisen ur ugnen och blanda med salladen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat. Skiva kycklingen och lägg över salladen. Klart att äta!

Styling &

Näringsvärde: 587 kcal, 50 g protein, 26 g fett, 34 g kolhydrater

Bild:

Sofia Törnqvist