Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 g | Saffran | |
1 msk | Vatten | |
100 g | Smör | |
1 tsk | Bakpulver | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
2 msk | Sirap Ljus | |
0,75 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 175 grader.
Mortla saffran och 1 msk socker till ett fint pulver. Blanda pulvret med vatten och sirap och rör om tills det blir gult.
Rör smör och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
Dela i två delar och rulla till längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna med fingrarna.
Grädda i 12-15 minuter. Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma. Låt svalna helt på plåten.
Bild:
Katja Kristoferson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla