Gå vidare till huvudinnehåll
Heta kycklingspett med vårsallad och fetaostdipp
Mari Bergman

Heta kycklingspett med vårsallad och fetaostdipp

30 minEnkelt
266,05 kr
4 portioner 36,72 kr per portion
De heta kycklingspetten med vårsallad och fetaostdipp passar utmärkt att grilla om vädret tillåter.

Dipp
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskHonung
2 krmSalt
1 dlCreme Fraiche Naturell
100 gFetaost
Sallad
0,5 stGurka
1,5 mskCitron
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
0,5 stPersilja - färsk
3 dlBulgur
2 krmSalt
Kyckling
1 stGrillpinnar
0,5 tskSalt
700 gKycklinginnerfile Fryst
1 mskOlivolja
Glaze
2 tskHonung
1 tskChiliflakes
1 mskCitron
2 tskJapansk soja
1 klyftaVitlök Färsk
1 tskSpiskummin
1 tskSalt
2 mskOlivolja
Instruktioner
1

Sallad: Koka gryn enligt anvisning på paketet.

2

Kyckling: Salta och stek kycklingfiléerna runt om i lite smör eller olja ca 5 min i en varm panna. Låt kallna. Har du hela brösfiléer så skär dem i ca 3 bitar på längden.

3

Glaze: Skala och pressa vitlöksklyftan, skölj och riv skalet av citronen. Blanda i en stor skål tillsammans med salt, olivolja, soja, honung, spiskummin och chiliflakes. Blanda kycklingen med glazen och trä på blötlagda spett. Värm dem på grillen eller sätt in i ugnen på grillvärme ca 5 min.

4

Sallad: Skala och finhacka rödlöken. Finhacka persiljan och skölj och tärna gurkan. Blanda grönsakerna med det kokta grynet och pressa över saften från citronen. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar efter smak.

5

Dipp: Mixa ihop fetaosten med creme fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar.

Servera dina grillade kycklingspett tillsammans med sallad och fetadipp.

Näringsvärde: 656 KCAL 54 G PROTEIN 25 G FETT 51 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd