Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ärtpesto | ||
3 msk | Citron, ca 1 citron | |
450 g | Gröna Ärtor Frysta | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
30 g | Jalapeno Färsk, 1 st | |
150 g | Parmesanost | |
1 krm | Salt | |
1 st | Mynta - färsk | |
Topping | ||
3 msk | Citron, ca 1 st | |
50 g | Sötmandel Hel | |
250 g | Sparris Färsk | |
300 g | Matkex |
Ärtpesto: Värm ugnen till 200 grader. Dela jalapeñon på mitten. Ringla över lite olivolja och rosta i ugnen i ca 20 min.
Mixa samman riven parmesanost, tinade ärtor, myntablad och rostad jalapeño i en matberedare. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Topping: Grilla sparrisen i en grillpanna. Skär sparrisen i mindre bitar. Finhacka mandlarna.
Lägg ärtröran på sesamkex och toppa med sparris, rivet citronskal och hackade mandlar. Lägg upp på fat och servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt