Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Blomkål | ||
2 st | Blomkål Färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Torkad gurkmeja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
100 g | Smör | |
1 tsk | Fänkål Krydda | |
1 tsk | Kanel Malen | |
1,5 tsk | Salt | |
2 tsk | Kummin hel | |
Topping | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 st | Citron | |
2 skiva | Kavring | |
2 msk | Smör |
Värm ugnen till 175 grader.
Blomkål: Ta bort de grövsta bladen runt blomkålen. Lägg blomkålen i en ugnsfast form.
Skala vitlök. Mixa samman smör, vitlök, fänkålsfrön, gurkmeja, hela kumminfrön, kanel, salt och peppar till ett kryddsmör. Täck blomkålen med kryddsmöret och rosta i ugnen i ca 50 min.
Topping: Tärna kavringen och stek tärningarna gyllene i smör. Häll över brödet på hushållspapper och låt svalna. Mixa kavringen med persilja till ett smul i en matberedare. Tillsätt rivet citronskal.
Ta ut blomkålen ur ugnen och lägg upp på ett fat. Strö över brödsmulet och skär blomkålen i skivor vid servering.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt