Gå vidare till huvudinnehåll
Gyllenrostad blomkål med brödsmul och citron
Mari Bergman

Gyllenrostad blomkål med brödsmul och citron

1 tEnkelt
146,25 kr
8 portioner12,00 kr per portion
Ett fräscht tillbehör på jul- eller påskbordet. Hel blomkål som rostas med kryddsmör i ugnen och toppas med mixad kavring vid servering.

Blomkål
2 stBlomkål Färsk
2 krmSvartpeppar Malen
2 tskTorkad gurkmeja
2 klyftaVitlök Vanlig
100 gSmör
1 tskFänkål Krydda
1 tskKanel Malen
1,5 tskSalt
2 tskKummin hel
Topping
0,5 stPersilja - färsk
1 stCitron
2 skivaKavring
2 mskSmör
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Blomkål: Ta bort de grövsta bladen runt blomkålen. Lägg blomkålen i en ugnsfast form.

3

Skala vitlök. Mixa samman smör, vitlök, fänkålsfrön, gurkmeja, hela kumminfrön, kanel, salt och peppar till ett kryddsmör. Täck blomkålen med kryddsmöret och rosta i ugnen i ca 50 min.

4

Topping: Tärna kavringen och stek tärningarna gyllene i smör. Häll över brödet på hushållspapper och låt svalna. Mixa kavringen med persilja till ett smul i en matberedare. Tillsätt rivet citronskal.

5

Ta ut blomkålen ur ugnen och lägg upp på ett fat. Strö över brödsmulet och skär blomkålen i skivor vid servering.

Bild:

Nurlan Emir