Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Gräddfil | |
0,75 st | Gräslök - färsk | |
1 st | Rödlök | |
Sill | ||
420 g | 5-minuterssill | |
0,5 tsk | Svartpeppar Hel | |
0,5 st | Rödlök | |
100 g | Morötter | |
0,5 tsk | Kryddpeppar Hel | |
2 dl | Strösocker | |
3 st | Lagerblad | |
100 g | Hjortron Fryst | |
25 g | Färsk gurkmeja | |
3 dl | Vatten | |
1 dl | Ättiksprit |
Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt svartpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Låt lagen svalna.
Skala och skär moroten i ca 0,5 cm breda bitar. Blanchera morotsbitarna i vatten ca 30 sek och låt dem sedan svalna.
Skär sillen i bitar. Skala och skär rödlöken i skivor. Skala gurkmejan. Skär hälften av gurkmejan i skivor och riv hälften.
Lägg alla ingredienser i en burk med lock och tillsätt ättikslagen och hjortron. Låt stå i kylen i minst 1 dygn.
Servera sillen tillsammans med finhackad rödlök, finhackad gräslök och gräddfil.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria