Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Dill - färsk | |
3 msk | Citron, ca 1 citron | |
0,25 krm | Senapsfrö | |
1 msk | Ättiksprit | |
3 msk | Vatten | |
2 krm | Flingsalt | |
0,25 krm | Vitpeppar Hel | |
2 st | Gurka | |
2 msk | Strösocker |
Hyvla långa remsor av gurkan med en mandolin eller potatisskalare.
Mortla 5 vitpepparkorn och 5 senapsfrön och blanda ihop med ättika, socker och vatten.
Blanda gurkstrimlorna med ättiksdressingen och låt stå i kylen i 30 min.
Finhacka dill och riv citronskal.
Blanda gurkan med dill och citronskal och lägg upp på ett fat. Strö över flingsalt och servera meddetsamma.
Bild:
Nurlan Emir
1 Senapsfrö Brunt 28g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt