Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Senapsdressing | ||
2 krm | Salt | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Senap Grovkornig | |
0,5 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Citron | |
4 msk | Olivolja | |
Sallad | ||
1 st | Granatäpple | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 st | Apelsin | |
50 g | Sötmandel Spån | |
100 g | Gemsallad | |
1 st | Fänkål Färsk | |
150 g | Salladsmix | |
150 g | Fetaost |
Sallad: Skala apelsinerna och skär fruktköttet i klyftor. Pressa apelsinsaften som blir över från apelsinerna i en skål till dressingen.
Skölj och strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Skölj och strimla gemsalladen.
Grovhacka persiljan.
Dressing: Tillsätt olja, balsamvinäger, senap och citronsaft i skålen med apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar.
Blanda salladsmixen, gemsalladen, fänkålen och apelsinklyftorna på ett fat. Ringla över dressingen och toppa med granatäppelkärnor, mandelspån, persilja och smulad fetaost. Servera på julbordet
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1