Gå vidare till huvudinnehåll
Apelsin- och granatäppelsallad med senapsdressing och hackade mandlar

Apelsin- och granatäppelsallad med senapsdressing och hackade mandlar

15 minEnkelt
251,10 kr
8 portioner 12,53 kr per portion
En underbar sallad som passar perfekt till julbordet eller på buffén.

Senapsdressing
0,75 mskVit balsamvinäger
2 krmSalt
4 mskOlivolja
1 mskSenap Grovkornig
1 tskHonung Flytande
1 tskCitron
1 krmSvartpeppar
Sallad
100 gMandlar
1 stKrispsallat
2 stApelsin
1 stFänkål Färsk
1 stPersilja
2 stGranatäpple
65 gSalladsmix
Instruktioner
1

Sallad: Skala apelsinerna och skär fruktköttet i klyftor. Pressa apelsinsaften som blir över i apelsinerna i en skål till dressingen.

2

Skölj och strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Skölj och strimla krispsalladen.

3

Grovhacka mandlarna och persiljan.

4

Dressing: Tillsätt olja, balsamvinäger, senap, citronsaft och honung i skålen med apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar.

5

Blanda salladsmixen, krispsalladen, fänkålen och apelsinklyftorna på ett fat. Ringla dressingen över och toppa med granatäppelkärnor, hackade mandlar och persilja.

Servera på julbordet eller som en sidesallad till en god varmrätt.

Recept Mari Bergman

Bild:

Nurlan Emir