Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Senapsdressing | ||
0,75 msk | Vit balsamvinäger | |
2 krm | Salt | |
4 msk | Olivolja | |
1 msk | Senap Grovkornig | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Citron | |
1 krm | Svartpeppar | |
Sallad | ||
100 g | Mandlar | |
1 st | Krispsallat | |
2 st | Apelsin | |
1 st | Fänkål Färsk | |
1 st | Persilja | |
2 st | Granatäpple | |
65 g | Salladsmix |
Sallad: Skala apelsinerna och skär fruktköttet i klyftor. Pressa apelsinsaften som blir över i apelsinerna i en skål till dressingen.
Skölj och strimla fänkålen. Pilla ur granatäppelkärnorna och lägg i en skål. Skölj och strimla krispsalladen.
Grovhacka mandlarna och persiljan.
Dressing: Tillsätt olja, balsamvinäger, senap, citronsaft och honung i skålen med apelsinsaften. Smaka av med salt och peppar.
Blanda salladsmixen, krispsalladen, fänkålen och apelsinklyftorna på ett fat. Ringla dressingen över och toppa med granatäppelkärnor, hackade mandlar och persilja.
Servera på julbordet eller som en sidesallad till en god varmrätt.
Recept Mari Bergman
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1