Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk lasagne
Mari Bergman

Vegansk lasagne

50 minEnkelt
290,20 kr
4 portioner 31,54 kr per portion
En vegansk lasagne på sojafärs och havrebaserad bechamelsås som toppas med vegansk ost - lika gott för stora som små! Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,50

Sallad
150 gRaw slaw
1 mskBalsamvinäger
65 gSalladsmix
Lasagne
1,5 tskBasilika - torkad
300 gSojafärs
1 tskChiliflakes
1 dlRöda Linser Torkade
2 krmSvartpeppar Malen
4 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
1,5 mskBalsamvinäger
3 mskTomatpuré
4 dlVatten
1 stGrönsaksbuljong, (2 msk)
0,5 tskSalt
250 gLasagneplattor
1 mskOlivolja
390 gKrossade Tomater
65 gSpenat Blad
1 tskTorkad oregano
Bechamelsås
500 gHavrebaserad matlagning
75 gMjölkfritt pålägg/matlagning
2 krmSalt
0,5 krmVitpeppar Malen
Topping
75 gMjölkfritt pålägg/matlagning
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Lasagne: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök mjuk utan att de tar färg. Tillsätt basilika, oregano, chiliflakes och sojafärs och fräs ytterligare i ca 2-3 min tills färsen tinar.

3

Tillsätt röda linser, tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 min. Rör om då och då.

4

Bechamelsås: Vispa samman havregrädde, riven ost, salt och peppar i en kastrull. Låt såsen sjuda i ca 2-3 min.

5

Varva bechamelsås, lasagneplattor, färssås och spenat i två lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor och bechamelsås. Toppa med resterande ost och sätt in i ugnen ca 30 min.

6

Sallad: Blanda salladen med raw slaw. Ringla över lite vinäger.

7

Servera lasagnen med sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 866 kcal, 32 g protein, 36 g fett, 96 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir