Gå vidare till huvudinnehåll
Fishtaco med mango- och avokadosallad
Mari Bergman

Fishtaco med mango- och avokadosallad

30 minEnkelt
420,50 kr
4 portioner 67,38 kr per portion
Riktigt enkel och smal fiskrätt som får de flesta att erkänna att fisk är fantastiskt!

Lax
0,5 mskOlivolja, Extra Virgin
1 mskSalt
1 mskStrösocker
0,5 mskChiliflakes
500 gLaxfilé
1 mskSmör
Tillbehör
336 gTortilla
100 gMatlagningsyoghurt Turkisk
50 gSalladsmix
Salsa
0,5 tskSalt
0,5 stRödlök
1 tskHonung
1 stAvokado
1 tskFärsk ingefära
0,5 tskChiliflakes
225 gMango Fryst
0,5 stKoriander - färsk
0,5 stGurka
0,5 stLime
Instruktioner
1

Salsa:Skölj, kärna ur och tärna gurkan. Tärna avokadon och skala och finhacka rödlöken.

2

Skala och riv ingefära och skölj och finhacka koriandern. Blanda alltsammans i en skål med den tinade mangon. Tillsätt saften från en halv lime, chiliflakes, honung och salt.

3

Lax:Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Blanda salt, socker och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i kryddblandningen.

4

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxkuberna hastigt på ganska hög värme på båda sidor. Lägg över dem på ett fat.

5

Tillbehör:Skölj salladen och lägg upp yoghurten i en liten skål.

6

Fyll tortillabröden med sallad, salsa och lax och toppa med lite yoghurt. Vik ihop och njut.

Näringsvärde: Kcal: 483, Fett: 31 g, Protein: 31 g, Kolhydrater: 20 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell