Gå vidare till huvudinnehåll
Klassisk västerbottenspaj
Mari Bergman

Klassisk västerbottenspaj

50 minEnkelt
Klassisk västerbottenspaj som är lika god att servera varm som kall. Västerbottenspaj passar bra som huvudrätt men fungerar även bra att skära i smalare bitar och ha till en buffé.

Pajdeg
125 gSmör
1 mskVatten
3 dlVetemjöl
Fyllning
200 gRiven Västerbottensost
4 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
2,5 dlVispgrädde
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Pajdeg: Blanda ihop mjölet med smöret till en grynig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 20 min om tid finns. Förgrädda ca 10 min.

3

Fyllning: Blanda ihop ägg, grädde, riven västerbottensost, salt och peppar i en bunke. Häll äggstanningen i det förgräddade pajskalet. Sätt in i ugnen i ca 20-30 min beroende på ugn.

Bild:

Susanna Blåvarg

180,45 kr
8 portioner • 12,97 kr per portion
Garant Smör Normalsaltat 82%
62,50 kr

125,00 kr /kg


Garant Vetemjöl

1 Vetemjöl

Basvaror
2 kg
17,95 kr

8,98 kr /kg


Västerbottensost® 33% Riven Norrmejerier
107,00 kr

356,67 kr /kg


Kronägg Ägg Frigående M/L
43,50 kr

4,35 kr /st


Santa Maria Svartpeppar Grovmalen
33,95 kr

998,53 kr /kg


Garant Vispgrädde 36%
29,95 kr

59,90 kr /l


Falksalt Hushållssalt Med Jod
19,95 kr

33,25 kr /kg