Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kaka | ||
6 st | Ägg | |
1 msk | Bakpulver | |
6 dl | Strösocker | |
3 dl | Vatten | |
6 dl | Vetemjöl | |
Glasyr | ||
3 dl | Strösocker | |
0,5 msk | Vaniljsocker | |
200 g | Smör | |
Topping | ||
100 g | Riven kokos |
Kaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ned vetemjöl och bakpulver i smeten, blanda.
Koka upp vattnet. Häll ned vattnet i smeten och vispa ihop.
Häll smeten i en smord långpanna, ca 30x40 cm, och grädda längst ned i ugnen i ca 30 minuter. Känn efter med en provsticka, den ska inte vara smetig. När kakan är klar låter du den svalna på bänken.
Glasyr: Smält smör och socker i en kastrull, dra av från plattan och rör ned vaniljsockret.
När kakan svalnat, bred glasyren på kakan och strö över kokosflingor. Skär kakan i lagom stora rutor då glasyren stelnat.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla