Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Smör | |
100 g | Färskost Naturell | |
1,5 tsk | Bakpulver | |
2 st | Ägg | |
1 krm | Salt | |
2 krm | Vaniljsocker | |
1,5 dl | Strösocker | |
0,5 g | Saffran | |
2,5 dl | Vetemjöl |
Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft).
Smält smöret och rör ner saffranet, låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt alla torra ingredienser.
Tillsätt nu smör och färskost, blanda till en slät smet som du fördelar i formar.
Grädda i mitten av ugnen ca. 10-12 min.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt