Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Smör | |
3 msk | Kakao | |
1 msk | Ströbröd | |
2 st | Ägg | |
2,5 dl | Strösocker | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Pepparkakskrydda | |
1 tsk | Vaniljsocker |
Sätt ugnen på 175° (ca. 165 grader för varmluftsugn). Smörj och bröa en springform på ca 24 cm med ströbröd.
Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
Rör ner socker, mjöl och kryddor (vänta med äggen) så att allt blir väl blandat.
Vänd försiktigt ner äggen i smeten och blanda väl.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Låt kakan svalna helt. Pudra över florsocker och servera!
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Pepparkakskryddor Santa Maria