Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakad lax med örtsmör
Mari Bergman

Ugnsbakad lax med örtsmör

30 minEnkelt
235,75 kr
4 portioner44,80 kr per portion
Ugnsbakad lax med örtsmör tillagas i form tillsammans med potatismos. Servera med krispiga haricots verts! För att förenkla kan du servera potatismoset vid sidan om utan att spritsa i formen. Tips, tina laxfiléerna över natten i kylskåp dagen innan.

Tillbehör
225 gHaricot Verts Fryst
Lax
2 mskPersilja - fryst
500 gLaxfilé Fryst
0,5 stCitron
2 mskSmör
1 krmSalt Fint
Potatismos
0,5 dlVispgrädde
25 gSmör
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
700 gPotatis Mjölig
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Potatismos: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk.

3

Lax: Blanda rumstempererat smör med persilja, rivet citronskal och en nypa salt. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form och klicka örtsmöret på fisken.

4

Potatismos: Sila av vattnet från potatisen och tillsätt grädde och smör. Vispa samman till ett jämt och fint mos med en elvisp eller vanlig visp. Smaka av med salt och peppar.

5

Lägg potatismoset i en sprits/fryspåse. Klipp av spetsen och spritsa potatismos runt om fisken i formen. Det går lika bra att klicka mos med hjälp av en sked runt om fisken.

6

Lax: Sätt in formen i ugnen ca 15 min tills laxen känns genomstekt.

7

Tillbehör: Tina haricots verts i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Servera laxen med potatismos och haricots verts.

Näringsvärde: 527 kcal, 28g protein, 31g fett, 32g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell