Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
225 g | Haricot Verts Fryst | |
Lax | ||
2 msk | Persilja - fryst | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
0,5 st | Citron | |
2 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
Potatismos | ||
0,5 dl | Vispgrädde | |
25 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis Mjölig |
Sätt ugnen på 175 grader.
Potatismos: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
Lax: Blanda rumstempererat smör med persilja, rivet citronskal och en nypa salt. Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form och klicka örtsmöret på fisken.
Potatismos: Sila av vattnet från potatisen och tillsätt grädde och smör. Vispa samman till ett jämt och fint mos med en elvisp eller vanlig visp. Smaka av med salt och peppar.
Lägg potatismoset i en sprits/fryspåse. Klipp av spetsen och spritsa potatismos runt om fisken i formen. Det går lika bra att klicka mos med hjälp av en sked runt om fisken.
Lax: Sätt in formen i ugnen ca 15 min tills laxen känns genomstekt.
Tillbehör: Tina haricots verts i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Servera laxen med potatismos och haricots verts.
Näringsvärde: 527 kcal, 28g protein, 31g fett, 32g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria